Páginas

divendres, 23 de novembre del 2012

Cupcakes de carbassa

Feia ja força temps que no penjava cap recepta de cupcakes, i amb motiu de la fira BCN&CAKE d'aquest cap de setmana, trobo que és l'ocasió perfecte per ensenyar-vos una.

La recepta d'avui està inspirada en la fantàstica Martha Stewart, i porta com a ingredient estrella la cabassa, típica d'aquesta època de l'any.


INGREDIENTS (per a 18 cupcakes):
  • Per a la massa:
- 2 tasses de farina normal.
- 1 culleradeta de llevat.
- 1 culleradeta de bicarbonat de soda.
- 1 culleradeta de sal.
- 2 culleradetes de canyella en pols.
- 1/4 de culleradeta de gingebre.
- 1/4 de culleradeta de nou moscada en pols.
- 1 tassa de sucre blanc.
- 1 tassa de sucre morè.
- 1 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient.
- 4 ous lleugerament batuts.
- 425g de puré de carbassa.


  • Per al frosting de formatge:
- 225g de formatge Philadelfia.
- 8 culleradetes de mantega sense sal.
- 2 tasses de sucre glas tamisat.
- 2 culleradetes de extracte de vainilla.


  • Per a la decoració:
- 200g de fondant blanc.
- Colorant en pasta o en gel de color taronja i marró.



PREPARACIÓ:
  • Cupcakes:
Preescalfar el forn a 180ºC. Posar les càpsules de paper en els motlles de cupcakes.
En un bol barrejar la farina amb el llevat, el bicarbonat de soda, la sal, la canyella, el gingebre i la nou moscada. Reservar.
En un altre bol, batre els dos tipus de sucre amb la mantega i els ous, on cop obtinguda una barreja homogènia, introduir-hi els ingredients secs que prèviament aviem barrejat, fins aconseguir una barreja lleugera.
Per últim afegir el puré de carbassa i barrejar.
Abocar la massa a les càpsules per als cupcakes fins a omplir unes 3/4 parts.
Fornejar durant aproximandament 25 minuts, un cop passat aquest temps, retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta fins que estiguin completament freds.


  • Frosting de formatge:
En el bol de la batedora batre a velocitat mitja el formatge fins que estigui suau. Afegir la mantega i batre fins a la seva incorporació.
Reduir la velocitat i afegir el sucre glas, barrejar fins que tingui una consistència suau i brillant.
Afegir l'extracte de vainilla i barrejar fins a incorporar.


  • Carbasses:
Per realitzar les carbasses, s'ha de tenyir 180g de fondant de color taronja i fer boles de 10g que serà la carbassa en sí. Amb la resta de fondant, farem tronc de la carbassa, per tant el tenyirem de marró i modelarem fins a obtenir un xurro que anirem tallant a la mida desitjada i li donarem forma de tronc.
Per fer la forma de carbassa s'ha d'agafar un escuradents, i amb el lateral d'aquest anar marcant les vores de la carbassa, desprès amb el mateix escuradents farem un forat per la part de dalt de la carbassa, i amb una mica de aigua, per aconseguir que s'enganxi, introduirem el tronc que havíem preparat.


Ara ja només quedarà col·locar el frosting a la màniga pastissera per decorar el cupcakes i possar´hi al damunt una carbassa.



Què passeu un molt bon cap de setmana, i pels qui aneu, que us ho passeu d'allò més bé a la fira! Jo demà i seré per allà, ja us explicaré que tal va anar tot! ^^

.mOntse.!

7 comentaris:

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis