Páginas

diumenge, 29 de juliol del 2012

Cupcakes de tiramisù

Sóc una enamorada de la 'bella Itàlia'! M'apassiona tot, les seves ciutats, la gastronomia, la gent, el idioma... Suposo que té molt a veure el fet que vaig passar allà 3 mesos d'Erasmus, a una ciutat a prop de Milano, Vercelli, i també a Novara que de fet era en aquesta última on feia les pràctiques de 3r d'infermeria a l'Ospedale Maggiore della carità di Novara. I viatjant en cotxe els caps de setmana per tot el Nord d'Itàlia (evidentment Milano, Alessandria, Torino, Verona, Brescia, Lago di Garda, Lago di Como... fins i tot em vaig arribar a Suïssa, a Lugano!). No si és per això, però el fet és que m'apassiona Itàlia. I com no podia ser menys, un dels meus postres preferits és el TIRAMISÙ.

Com ja sabeu a mi m'agrada fer una mica d'història i explicar d'on vénen les receptes que faig. I el tiramisù no és pas l'excepció. A més és força curiós d'on prové el tiramisù. Així doncs us faig un breu resum d'on prové aquest magnífic postre.

El tiramisù és un postre italià que neix en la regió de Veneto al començament de la dècada dels 50. Té un origen força peculiar: neix en els prostíbuls de la regió, l'utilitzaven les prostitutes per atraure als seus clients. Segons la saviesa popular es diu que les dones el donaven perquè els hi deien als seus clients que els donarien una cosa que "ti tira su" que literalment vol dir 'et tira amunt', t'anima, et porta amunt, et puja l'ànim.
En aquell temps el tiramisú no tenia el seu component més característic: el formatge mascarpone, ni cap element gras, ja que hagués estat unes postres de digestió lenta i hagués interferit en el treball dels prostíbuls.
El tiramisù tal i com el coneixem avui en dia, el va crear Alfredo Beltrame (un xef reconegut en la regió del Veneto) en 1968. Un cop que es va imposar com a postres distingit i exquisit, va desaparèixer dels prostíbuls i va començar a formar part de les cartes dels restaurants italians i de tot el món.

I ara sí! Us presento la meva versió de CUPCAKES DE TIRAMISÙ!


 INGREDIENTS (per a uns 8 cupcakes)
Per a la massa del cupcake:
- 100g de mantega.
- 100g sucre.
- 2 ous sencers.
- 100g de farina de rebosteria.
- 2 culleradetes de llevat royal.
- 2 culleradetes de cafè.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.


Per al frosting de tiramisù:
- 1 clara d'ou.
- 2 rovells d'ou.
- 50g de sucre.
- 250g formatge mascarpone.
- Cacau en pols per empolsar.


PREPARACIÓ
Massa del cupcake:
Posar la mantega a la batedora a velocitat mitjana fins a obtenir una textura pomada (cremar la mantega). 
Afegir el sucre fins que quedi totalment integrat, i després els ous un per un.
Afegir l'essència de vainilla.
Barrejar la farina amb el llevat i tamisar.
Introduir-ho a la barreja en dues vegades i entre elles tirar les cullerades de cafè per suavitzar la massa. Barrejar a velocitat baixa fins que quedi una barreja homogènia.
Posar les càpsules dels cupcakes en una safata especial per a cupcakes i omplir fins a la meitat amb massa amb una màniga pastissera.
Posar al forn, prèviament preescalfat a 160ºC a dalt i abaix (si forn amb ventilador 10ºC menys) i deixar 20 minuts (si els voleu fer minis deixeu-ho uns 12 minuts). Els cupcakes han de quedar a nivell dels papers, si pugen massa sempre es poden aixafar amb una pala just quan els retires del forn.
Un cop passat el temps, deixar reposar en el motlle 3 minuts i després deixar refredar del tot en una reixeta. Un cop freds es poden ja decorar.


Frosting de tiramisù:
Muntar la clara de l'ou a punt de neu amb l'utensili de vares i reservar.
Batem els rovells amb el sucre fins que tingui una consistència espumosa.
Seguidament afegim el mascarpone poc a poc i continuem batent.
Afegim la clara muntada i barregem bé a velocitat mínima.
Col·locar la crema en una màniga pastissera amb el broquet que vulguis utilitzar (jo en aquest cas vaig fer servir la 1M de wilton), tapar-la bé i deixar-la en la nevera.


Us recomano no muntar els cupcakes, fins poca estona abans de servir, el tiramisù és millor que es conservi a la nevera, ja que porta ou.


Muntatge del cupcake:
Col·locar el frosting de tiramisù sobre la base del cupcake, ajudant-nos amb la màniga pastissera i el broquet per donar-li la forma desitjada i empolsar cacau en pols per sobre.


Cupcakes llestos per emportar!



Buon appetito!




Ara canviant de tema... sembla mentida que amb les entrades que porto ja... encara no us hagi parlat de la meva adorable i estimada companya de batalles a la cuina. No se pas que faria jo sense ella...! I avui és un bon dia per presentar-vos-la, ja que estrena vestit nou.


Què qui és la meva companya? Així tapadeta sembla una màquina de cosir no?? :D
No us sembla adorable la funda? És molt dolça! La vaig rebre per correu el divendres, i només obrir el paquet em va faltar temps per anar corrent a la cuina a veure que tal quedava. I li queda perfecte! Gràcies a la Roser de CookiesParadise, que és una artista, tan amb la màquina de cosir creant aquestes meravelles de fundes com a la cuina. Us convido a que li doneu un cop d'ull al seu blog i flipeu amb el munt de cupcakes que ha fet, quin més vistós i amb més bona pinta, això si... punxeu-vos una bona dosi d'insulina abans d'entraar... :P!




No us faig esperar més! Ha arribat el moment de presentar en societat a la meva companya de batalles!


Una Kitchen Aid! No hi ha paraules per descriure-la... és FANTÀSTICA! Funciona de meravella i el que més m'agrada... el seu DISSENY!


Per cert! Us convido a que proveu a fer la recepta de cupcakes de tiramisù o a que em suborneu per a què us la faci ^^ hehehe, realment estan de VICI!




.mOntse.!




10 comentaris:

  1. MONTSEEEEEEEEEEE!!!!!! Tens una Kitchen Aid!!!!!!!!! Quina enveja!
    Algun dia que la iaia vingui a veure't, vindré a visitar-vos jo també!
    He de veure una meravella com aquesta en persona! (I tastar-ne alguna cosa! :D)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiii guapii!! Doncs vine quan vulguis! Per cert! he trobat una web on sortegen una kitchen aid...! T'ho dic perquè hi participis, només has de penjar una receptaa! En el meu apartat de 'Estan de sorteig!' hi ha el link! Dona-li un cop d'ull! :P
      Petons!!!

      Elimina
  2. apaaaaaaa que guapa que está la teva ka!!!! málegra molt que estguis contenta maca, petonets!

    ResponElimina
  3. jo ja la he vist, però quan anava despullada per la cuina, ara amb el nou vestited tindré que fer-li una visita aviat!!!!!!

    ResponElimina
  4. aah i els cupcakes tenen una pinta!!!!!

    ResponElimina
  5. Hola guapa... aunque no entienda lo que escribes esas fotos tuyas son para chuparse los dedos!!!... Menuda pintaza!!!...
    La cuerdecita no venía con el vinilo, la compré en una tienda de cuerdas que hay aquí en Lugo, pero es un cordel sin más que yo creo que puedes encontrar facilmente hasta en el chino de tu barrio. De todos modos en mi blog tengo un nuevo patrocinador que se llama Mummy Tape que creo que aunque no los tiene en la web los vende y bien baratitos porque los cordeles los vende a 1 € los 5 metros.
    Bss y gracias por pasarte,
    isa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! Mil gracias! Si me animo hacerlo ya t explicaré como me fué la experiencia! ^^
      Un beso!! ^^

      Elimina
  6. So, if you want to enjoy the sweet treat that she makes, head to the bakery and check out Cupcake Brescia. Willard, a Kadoatie, has a penchant for expensive tastes. If he could just buy a normal cupcake, he'd be happier. Learn more about delicious cupcakes on cake22brescia.business.site.

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis